Řidič sjel ze silnice a narazil do stromu. Zraněním na místě podlehl

UHERSKOHRADIŠŤSKO – V tomto roce je to na Uherskohradišťsku již podruhé, co na silnicích skončil lidský život. „Dnes ráno kolem sedmé hodiny havaroval mezi Velehradem a Salaší jednasedmdesátiletý řidič Octavie,“ sdělila policejní tisková mluvčí Milena Šabatová. „Muž jel směrem na Velehrad a při průjezdu levotočivé zatáčky prozatím z neznámých příčin vyjel mimo silnici, kde sjel ze srázu a narazil do stromu.“

Na místo vyjely všechno složky integrovaného záchranného systému. „Krajským operačním střediskem hasičů byli k nehodě vysláni hasiči ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolní hasiči z Buchlovic. Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že zde řidič osobního vozidla sjel mimo komunikace, kde zůstal v příkopu,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. Přivolaná zdravotnická služba už ale muži nemohla pomoci. Svým zraněním na místě podlehl.

Po dobu odstraňování následku nehody byla komunikace obousměrně uzavřena. „Po zadokumentování místa nehody Policií ČR hasiči zpřístupnili prostor okolo vozidla, kde bylo nutné motorovou pilou ořezat větve v těsné blízkosti vozidla. Poté vyprostili z vozidla tělo řidiče,“ dodala Javoříková.