Vsetíňané, připravte se! Stavba okružní křižovatky na Ohradě si vyžádá změny v autobusové dopravě

VSETÍN – Stavební práce na okružní křižovatce na Ohradě započnou již příští týden a značné komplikace si tak „užijí“ nejen řidiči osobních vozidel, ale i cestující městskou hromadnou dopravou. Ve středu 3. července tak začne platit na linkách městské i příměstské dopravy výlukový jízdní řád, který potrvá minimálně do 14. prosince. Tehdy vejdou v platnost nové jízdní řády.

Změny postihnou tři trasy MHD. „Na lince číslo 5 autobusy nyní jezdí ve směru Rokytnice, Dolní náměstí, autobusové nádraží, Ohrada, Jasenice a zpět. Během výluky ale bude v obou směrech vypuštěna Ohrada,“ přiblížil vrchní mistr vsetínské provozovny ČSAD Vsetín Zdeněk Čablík.

Linka číslo 7, která se nyní pohybuje po trase Rokytnice, Dolní náměstí, autobusové nádraží, Ohrada a zpět, bude nově okružní. „Autobusy začnou na Ohradě, kde obslouží zastávky u sportovního stadionu a u restaurace Na Nové, a vydají se pak dále přes obchvat města na Dolní náměstí, nádraží a zpět na Ohradu,“ uvedl Čablík.

Nakonec se na změny musí připravit i cestující na lince číslo 12. Zde jezdí autobusy ve směru Rokytnice, obchvat, Ohrada, Jasenice, od července ale pojedou po trase Ohrada, obchvat, Rokytnice, Jasenice.

I příměstskou dopravu čeká několik úprav. „Autobusy na linkách směřujících ze Vsetína na Liptál a do následných destinací nebudou obsluhovat Ohradu. Z nádraží tedy zamíří přes Nadjezd Pionýrů rovnou do Rokytnice a dále k Liptálu. Ohradu vynechají i ty autobusy, které přijíždějí do Vsetína směrem od Ústí. Jejich trasa povede po obchvatu města a dále pak přes Nadjezd Pionýrů na nádraží,“ vysvětlil Čablík.

Detailní popis všech změn v autobusových spojích najdete na webech ČSAD Vsetín a města Vsetín. Potřebné informace objevíte i na každé dotčené autobusové zastávce.