Vážně zraněného muže v Tachově musel transportovat vrtulník

TACHOV – Tento víkend nestráví podle svých představ třiatřicetiletý muž z jedné firmy v obci Vítkov. Tomu se dnešní časné ráno bohužel vůbec nevydařilo. Osudná se mu stala manipulace s pracovním strojem.

Utrpěl tak vážné poranění pravé horní končetiny. Hasiči ve spolupráci s pracovníky firmy nejprve zkoušeli ruku vyprostit, což vzhledem k povaze stroje a výrobního procesu nebylo možné. Poté spolupracovali se záchranáři a následně pomohli zraněného přenést k vrtulníku záchranky. „Mladý muž po velmi složitém zásahu, kde utrpěl devastačně nevratné zranění ruky, byl letecky transportován ve velmi vážném stavu se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ potvrdila informaci mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Případem se nyní zabývají tachovští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Veškeré okolnosti případu nyní zjišťují,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.