Požár domu způsobil škodu za milion. Majitelka se zhroutila

ČESKOBUDĚJOVICKO – Na Českobudějovicku dnes v ranních hodinách hořel rodinný dům. Plameny se z podkroví rozšířily na střechu venkovského stavení. Majitelka byla předána do péče psychologa a člena posttraumatického týmu.

K požáru došlo dnes 11. července 2019 po sedmé hodině ranní v Radošovicích, části obce Tupesy. „Po průzkumu na místě požáru velitel zásahu upřesnil původní ohlášení na tísňovou linku, a to že se jedná o požár podkroví venkovského stavení a že požár se rozšířil i do střechy,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Okamžitě byly zahájeny hasební práce, které hasiči vedli jak vně domu, tak i vnitřkem. Během půlhodiny byl požár pod kontrolou, přičemž jeho úplná likvidace nastala v osm hodin a čtyřicet minut. „U požáru byla nutná také intervence psychologa Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a člena posttraumatického týmu pro majitelku domu,“ konstatovala Matějů.

Škoda na majetku byla vyšetřovatelem vyčíslena na jeden milion korun. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala mluvčí hasičů.