Kde plameny napáchaly škody za miliony?

TRUTNOV – Pět hasičských sborů muselo být zavoláno k velkému požáru dřevostavby. Byl někdo zraněn? Událost si vyžádala zásah v dýchacích maskách. Jak velkou škodu oheň způsobil?

Celkem pět jednotek hasičů se rozjelo k rozsáhlému požáru dřevostavby rodinného domku v Trutnově v ulici Na Přebytku. Když záchranné sbory dorazily na místo, oheň se velmi rychle šířil a byl zasažen už celý objekt. Bylo zapotřebí využít dýchací techniku a také zřídit čerpací stanoviště. „Vzhledem k faktu, že se jednalo o dřevostavbu se specifickou konstrukcí, bylo hašení pro zasahující jednotky obtížné. Aby mohly zlikvidovat všechna ohniska, musely části konstrukce i střechy rozebrat a místa zároveň kontrolovaly pomocí termokamery,“ uvádí tisková mluvčí Martina Götzová.

Trvalo tři hodiny, než se situaci podařilo hasičům dostat pod kontrolu. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, všichni obyvatelé byly během požáru mimo domov. Plameny napáchaly škodu na majetku ve výši 5 milionů korun a jedná se tak o jednu z událostí s nejvyšší škodou, při které hasiči v kraji letos zasahovali.