Ujíždějícího řidiče na Sušicku policisté honili se zbraní v ruce

KLATOVSKO – Jako scéna z americké akčního filmu vypadalo sobotní pronásledování zběsilého řidiče za volantem osobního auta značky VW Polo, který svým počínáním nebezpečně ohrožoval účastníky silničního provozu.

Vše začalo, když ho policisté v Horažďovicích chtěli kolem desáté hodiny dopoledne zastavit a zkontrolovat. Řidič na jejich výzvy nereagoval a začal s vozidlem ujíždět směrem na Sušici. Policisté začali auto pronásledovat. To zběsilou a nebezpečnou jízdou stále ujíždělo, a tak nakonec museli použít jako donucovací prostředek služební zbraň.

Pronásledované auto zastavilo až před obcí Nezamyslice. Policejní hlídka podezřelého řidiče i spolujezdce zajistila. Ukázalo se, že VW Polo řídil devětadvacetiletý muž ze Strakonic, u kterého byly zjištěny pozitivní výsledky na návykové látky a navíc porušil uložený trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel.

Podezřelý zdrogovaný muž byl převezen do nemocnice k lékařskému vyšetření a odběru krve a následně skončil v policejní cele. „Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinů násilí proti úřední osobě ve stadiu pokusu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.