Znojmo, vidím tě dvojmo…To nezabránilo řidičům sednout za volant, během dvou dnů bourali čtyři

ZNOJMO – Od pátečního poledne do sobotní noci znojemští policisté vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám, ve kterých sehrál roli alkohol. Na místě u řidičů zjistili, že jim v krvi proudí hodnoty alkoholu od jednoho po téměř tři promile.

Největším opilcem byl čtyřiatřicetiletý muž z Třebíčska, který v pátek v poledne jel po silnici od obce Kravsko směrem na obec Žerůtky. Zřejmě dostatečně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky a se Škodou Superb vyjel mimo komunikaci. Poškodil tam dva směrové sloupky a dřevěný označník přírodního parku, který se vymrštil a odletěl na jiné zaparkované osobní auto. Auto řidič několikrát přetočil přes střechu a na ní také zůstalo ležet až v lesním porostu. „Podle prvotních informací utrpěl řidič lehké zranění. Na místě se ještě podrobil dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu před jízdou a ta ukázala hodnotu 2,68 promile. Z toho důvodu jsme mu ihned zadrželi řidičský průkaz. Celková způsobená škoda je asi osm set tisíc korun,“ uvedla mluvčí policistů Lenka Drahokoupilová.

Tři další opilí muži pak havarovali v sobotu. V poledne mezi Znojmem a obcí Načeratice to byl šestadvacetiletý muž za volantem Škody Fabia. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky, dostal smyk a mimo vozovku pak narazil do zaparkovaného osobního vozu. Ten se nárazem posunul na oplocení, které padlo na další osobní auto. „Celková způsobená škoda je téměř 200 tisíc korun. Naštěstí řidič vyvázl jen s lehkým zraněním, ale v krvi mu proudilo 1,14 promile alkoholu,“ doplnila mluvčí. Další dva byli cyklisté, kteří utrpěli také lehká zranění. Navečer ve Vranově nad Dyjí nezvládl řízení šestašedesátiletý muž a s 1,73 promile alkoholu v krvi upadl na komunikaci. Další třiašedesátiletý muž, který nadýchal 1,97 promile alkoholu, v noci v Hrušovanech nad Jevišovkou na cyklostezce narazil do sloupu lampy veřejného osvětlení. „Od pátku do neděle jsme na silnicích Znojemska zjistili osm řidičů pod vlivem alkoholu a z toho polovina vyšla najevo právě při dopravních nehodách. Na tento druh protiprávního jednání se při silničních kontrolách zaměřujeme. Opilí řidiči jsou totiž velmi nebezpeční sobě i ostatním účastníkům silničního provozu,“ sdělila Lenka Drahokoupilová.