Řidiči, nepodceňujte déšť! Stala se další nehoda

JIČÍNSKO – Pětatřicetiletý muž spěchal za deštivého počasí, což se mu krutě nevyplatilo. Je tu další nehoda, při které řidič podcenil mokrou silnici. Jak to s ním dopadlo? Policisté varují občany, aby byli opatrnější.

Pětatřicátník jel se svým osobním vozem BMW za deštivého počasí od Nové Paky směrem na Starou Paku. Ve Vidochově podcenil mokrou vozovku a najel rychle do prudké zatáčky. Dostal smyk a vůz již neměl pod kontrolou. Narazil do svodidel, odrazil se do protisměru a skončil mimo silnici s autem převráceným na střechu. „Při dopravní nehodě utrpěl řidič lehké zranění. Ke zranění jiných osob nedošlo. Alkohol policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Aleš Brendl.

Škoda na majetku byla předběžně odhadnuta přes 100 tisíc korun. Policisté upozorňují řidiče, aby „spěchali pomalu“. Důležité je neriskovat za deštivého počasí a nepodceňovat tzv. aquaplaning. Do prudké zatáčky je třeba vjíždět opatrně, i když nebude silnice mokrá a kluzká. Může být v protisměru jiné vozidlo.