Muž nadýchal 3,27 promile, další na tom nebyli o nic lépe

PLZEŇ – Ve stejném zařízení včera skončili tři muži z různých míst Plzně, kteří se oddávali alkoholovým radovánkám. Ty se jejich kontrole vymkly tak silně, že svým nevhodným chováním poutali v ulicích Plzně pozornost, až museli zasahovat městští strážníci.

Na záchytce tak skončil jako první jednačtyřicetiletý Plzeňan, který ve dvě hodiny odpoledne ve Škroupově ulici pokřikoval sprosté výrazy na kolemjdoucí. „S nadávkami se zaměřil také na strážníky. Kvůli opilosti nekontroloval své chování a neudržel se pevně na nohou,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Další událost, spojená s pitím alkoholu, byla městské policii hlášená po osmé hodině večer ze Sukovy ulice. Opilému cizinci se nechtělo odejít z lavičky u místního restauračního zařízení. „Nedokázal ani udržet rovnováhu při sezení a stále se z ní sesouval na zem. Hrozilo, že by si mohl pádem způsobit zranění. K vystřízlivění ho hlídka převezla do protialkoholní záchytné stanice,“ pokračovala Jana Pužmanová.

Asi o půl hodiny později našli strážníci muže, který ležel v Šumavské ulici na chodníku. Zjistili, že je značně opilý a nemohl ani chodit. „U dvaatřicetiletého muže provedli strážníci dechovou zkoušku, která ukázala vysokých 3,27 promile. Noc opilec strávil na záchytce,“ konstatovala mluvčí.