Šok zažila třicítka pasažérů autobusu, narazilo do nich auto. Pět zraněných, pasažéry autobusu ovládl strach. Třicet pasažéru se znovu narodilo

BRNO – O této nehodě už jsme psali v článku „V Brně se srazilo auto s autobusem MHD“. Znovu se k případu vracíme kvůli videozáznamu, který nyní zveřejnila policie. Řidič osobního vozu se zřejmě nevěnoval řízení, a v mírné levotočivé zatáčce přejel do protisměru. Svou chybu si uvědomil příliš pozdě a nestačil srážce zabránit.

Nyní jihomoravská policie zveřejnila záznam nehody z palubní kamery autobusu. „Podívejte se na videozáznam, ve kterém je vidět, že správný úchop volantu může mít zásadní vliv na to, jak kritická situace dopadne. Řidič volant správně nedržel a o to hůře dokázal na kritickou situaci reagovat. Sám viník nehody uvedl, že si na okolnosti střetu nepamatuje. Znovu důrazně upozorňujeme – věnujte se řízení. Nejde jen o manipulaci s telefonem, která je přestupkem. Pozornost odvádí konzumace jídla, manipulace s autorádiem, zapalovačem a další věci. Nepodceňujte ani únavu,“ varuje policejní mluvčí  David Chaloupka.