Letní autokino v Dukovanech vám nabídne obří projekční plochu

TŘEBÍČ, DUKOVANY – Máte rádi letní kina? Využijte to u Jaderné elektrárny Dukovany. Od soboty 17. srpna až do konce prázdnin nabídne unikátní letní kino a autokino pod chladicími věžemi. Největší novinkou je nová promítací plocha, která s celkovou plochou 91 metrů čtverečních patří mezi největší projekční plátna v České republice.

Plocha umožní promítání při větrném nebo deštivém počasí a podařilo se díky ní i zvýšit kapacitu diváků v zaparkovaných autech. Po tři prázdninové víkendy vám nabídne české i zahraniční komedie, dramata, hudební filmy a nebude chybět ani tradiční česká pohádka. Vstupné je dobrovolné a jeho výtěžek obohatí sbírku Konta Bariéry.

Letošní mimořádný prázdninový program Infocentra s názvem „Letní kino-autokino pod věžemi Jaderné elektrárny Dukovany“ přináší vedle nových filmů zásadní technické vylepšení. Jde hlavně o novou promítací plochu, která je s rozměry 13 x 7 metrů největší stálou exteriérovou promítací plochou v Česku. Současně tak umožní významně zvětšit rozlohu parkoviště, ze které můžete film pohodlně sledovat, a tím i zvýší celkovou kapacitu diváků. Díky stabilitě promítací plochy, která je pevně ukotvena v zemi se bude promítání konat za každého počasí. Program autokina tak neomezí vítr ani déšť. Zvuk si diváci na autorádiu naladí na frekvenci 88,8 FM.

Z české produkce letní autokino uvede komedie Ženy v běhu (17. srpna), Po čem muži touží (23. srpna) a pohádku Čertí brko (30. srpna). Zahraniční produkci zastoupí romantická hudební komedie Mamma Mia! Here We Go Again (17. srpna), akční scifi Hra začíná (18. srpna), dále francouzská komedie Co jsme komu udělali (23. srpna) a Co jsme komu zase udělali (30. srpna) nebo drama Zrodila se hvězda (24. srpna). Závěr autokina bude patřit životopisnému hudebnímu filmu Bohemian Rhapsody. Další informace k programu a provozu jsou dostupné na www.cez.cz/dukovany nebo na www.aktivnizona.cz.

Letní kino-autokino najdete na zadním parkovišti Jaderné elektrárny Dukovany od 20.30 hodin. Projekci zajišťuje Kinematograf bratří Čadíků. Filmy a pohádky můžete sledovat jak ze zaparkovaných aut, tak také z připravených židlí pod širým nebem.

Pro diváky bude v promítací dny prodloužena otvírací doba Infocentra elektrárny. Před samotnou projekcí si tak budete moci projít novou tzv. „barevnou ulici“ s modely výrobního bloku, reaktoru a seznámit se s principem výroby elektrické energie.

Program letního autokina najdete tady: www.trebic.cz/assets/File.ashx?id_org=16973&id_dokumenty=42758