Autobusák čekající na mladé hokejisty zabíjel čas alkoholem. Pak řídil se třemi promile!

MITROVICE – To je už nehorázná drzost a nezodpovědnost. Řidič pardubické přepravní společnosti si krátil čekání na mladé hokejisty Pardubic, kteří hráli na turnaji v Českých Budějovicích, pitím alkoholu. Fakt, že má tři promile mu v řízení vůbec nebránil. Zastavila ho naštěstí menší kolize! 

K nehodě došlo v neděli večer krátce před půl osmou u obce Mitrovice. Řidič pardubické autobusové společnosti, měl z Českých Budějovic dopravit domů do Pardubic, šestnáct nezletilých dětí a dva dospělé. Asi šedesát kilometrů od Budějovic došlo k menší kolizi s osobním vozem a ta jeho krasojízdu naštěstí ukončila. 

“Policisté Dálničního oddělení Chotoviny vyjížděli na parkoviště u benzinových čerpacích stanic poblíž severního ukončení dálnice D3 v Mitrovicích. Na vozidlech je celková škoda kolem šedesáti tisíc korun,” informuje tisková mluvčí jihočeské policie. Řidič na místě nadýchal 2,84 a 3,04 promile. Policisté mu po střetu s osobním autem na místě odebrali řidičák a zakázali další jízdu. Pardubická dopravní společnost vyslala pro cestující ihned jiného řidiče.