Mladík, který může za smrt chodců, byl už obviněn

JIHLAVSKO – Obvinění ze dvou trestných činů čelí řidič osobního auta, který v noci na neděli mezi Čenkovem a Třeští srazil dva chodce. Pětadvacetiletý mladík byl opilý a zavinil smrt dvou lidí. Strašné je, že chodci byli ve věku 17 a 18 let. Stíhán bude na svobodě, hrozí mu až deset let za mřížemi.

„Vyšetřovatel muže obvinil ze dvou trestných činů – usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ informovala v úterý 20. srpna krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tragická nehoda se stala v neděli 18. srpna krátce před 3.00 hodinou ranní na silnici III. třídy mezi obcí Čenkov a Třeští. „Dva chodci ve věku 17 a 18 let utrpěli při dopravní nehodě velmi vážná zranění, kterým přes veškerou snahu záchranářů, na místě podlehli,“ doplnila Čírtková.

Případ si převzali jihlavští kriminalisté a místo nehody ohledali. „Při prvotním šetření na místě a na základě výpovědí svědků policisté zjistili, že pětadvacetiletý řidič s osobním vozidlem VW Passat Variant projížděl po silnici ve směru od Čenkova na Třešť. Na přímém úseku silnice vlivem silné opilosti vyjel s vozidlem vlevo do protisměru, kde srazil dva chodce, kteří se pohybovali při levém okraji komunikace ve směru chůze od Čenkova na Třešť. Po střetu s chodci vozidlo vyjelo mimo komunikaci,“ popsala Dana Čírtková.

Potom řidiče zadrželi policisté, kteří ho na místě podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala 2,39 promile a opakovaný test zaznamenal 2,42 promile. Řidič skončil na záchytce. Druhý den ale putoval rovnou do policejní cely. Teď je nezodpovědný mladík, který může za smrt dvou mladých lidí, na svobodě, kde bude čekat na verdikt soudu.