Auto s vůní perníku

PRAHA – Policisté zastavili vozidlo a nestačili se divit. Kromě dvou mužů v něm objevili i hromadu drog a velký nůž.

Běžná kontrola se během chvíle proměnila v drogový dýchánek. Policisté z motorizované hlídky zastavili v Jankovcově ulici na Praze 7 vozidlo. To ještě netušili, co na ně čeká. Sedmadvacetiletého řidiče podrobili testu na alkohol, který byl negativní. Ovšem test na drogy již ukázal přítomnost amfetaminu a metanfetaminu v těle. „Řidič nijak nezapíral, a přiznal, že je uživatelem omamných a psychotropních látek,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

I stejně starý spolujezdec s policisty spolupracoval a přiznal se k tíživé finanční situaci, kterou se snaží řešit prodáváním drog. „Na důkaz svého tvrzení otevřel taštičku, kterou měl přehozenou přes rameno s několika dávkami pervitinu. Ve svém spodním prádle měl muž ukryté tablety extáze,“ doplnil mluvčí. Další kontrolou vozu policisté objevili nůž s dvaceticentimetrovou čepelí a také další drogy.

Oba muži byli na místě zadrženi a předvedeni na policejní služebnu k dalším úkonům. Kriminalisté pak sdělili spolujezdci podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Řidič se pak zodpovídá z řízení pod vlivem návykové látky, a také z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Celkem policisté zajistili u mužů čtyřicet gramů pervitinu.