V nehtových studiích v Plzni byly zjištěny nedostatky. Podívejte, kde!

PLZEŇ – Z úpravy a zdobení nehtů se už dnes stala masová záležitost, která se těší oblíbenosti u mnoha žen. Každá krása však něco stojí, a to nejen co do finanční stránky. Krášlení nehtů vyžaduje technologické procesy za použití různých chemických přípravků.

Na základě zprávy Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje se sídlem v Plzni byly v rámci cíleného státního zdravotního dozoru (SZD) zjištěny nedostatky v některých provozovnách.

V plzeňském nehtovém studiu Angel nails v ulici Americké 70 byla provedena kontrola na značení přípravku Christina PROPOLIS Power Polish Soak off Gel. Na výrobku je dodatečně nalepená etiketa s údaji. Jsou na ní uvedeny ingredience, které byly podrobeny chemickému vyšetření za účelem zjištění, zda odpovídají chemickému složení laku. To bylo vyhodnoceno jako nevyhovující. Za zjištěné nedostatky byla udělena sankce.

Též v nehtové studiu L + N Fashion Nails v OC Centrum Doubravka proběhla kontrola zaměřena na značení některých výrobků:

UV -led Gellak Color Gel 15 ml, odstín 01, 15 ml – růžový gellak na nehty. Zde bylo složení výrobku uvedeno slovem „Ingredients“ . Na etiketě chyběla šarže výrobku.

Jengshangmei Soak-off Color Polish Gel, 48 flash nail gel, 207 pure color nail gel, 15 ml  – červený gel na nehty. U distributora nebyla uvedena adresa sídla.

R.S NAIL UV GEL POLISH (for online sale only) 15 g –  Soak Up UV/Led gel polish 15 ml, barevný gel pro vytvrzení v UV i LED lampě. Zde složení výrobku uvedeno slovem „Složení“. Nebyla uvedena adresa sídla distributora (ani název a adresa příp. dovozce).

I za tyto nedostatky byla provozovna sankcionována.