Agresivní tanečník se vybavil nožem

ŠUMPERSKO – Sobotní taneční zábava v jedné obci u Zábřeha na Šumpersku nebyla pro její návštěvníky ani trochu zábavná. Atmosféru kazil agresivní muž. Kromě toho, že v opilosti vyváděl jak pominutý, měl s sebou ještě dítě. Tanečníka s nožem v ruce si musela nakonec odvézt policie.

Padesátiletý muž ze Zábřežska si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Ten z počátku akce v alkoholovém opojení pokřikoval na další účastníky taneční zábavy, opakovaně do nich strkal a svým hrubým jednáním neustále vyvolával další konflikty. I když se ho pořadatelé snažili vykázat, muž se pokaždé vrátil. „Ve snaze se muže, kterého na zábavě doprovázelo malé dítě, definitivně zbavit, zajistili oběma odvoz taxíkem,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Ani to nepomohlo a agresivní tanečník se zanedlouho na zábavě objevil znovu. „Tentokrát vybavený kuchyňským nožem a svlečený do půl těla pronikl na taneční parket, kde se v podnapilosti nožem začal ohánět. Z důvodu obavy, aby nedošlo k nějakému zranění, pořadatelé muže neprodleně zpacifikovali, odzbrojili a přivolali policisty,“ popsala konec tanečníkova řádění mluvčí.

Zbytek noci pak zadržený muž, který policistům nadýchal přes 2,5 promile, strávil v policejní cele. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za uvedené jednání až tříletý trest odnětí svobody. V minulosti totiž již byl za trestný čin výtržnictví odsouzen.