VIDEO – Nepozornost zabíjí! V Brně se přes noc objevily obrysy mrtvých lidí

BRNO – Na několika místech v Brně se v noci na úterý objevily na zemi obrysy postav a speciální pomníček. Kampaň #nepozornostzabiji, kterou organizuje v celé republice Asociace pojišťoven, má varovat chodce, kteří svojí nepozorností způsobují dopravní nehody. Ty jsou často zaviněny používáním mobilních telefonů. Taková nehoda se stala ve středu v Brně.

Těch smrtelných bylo jen v loňském roce 113. Na chodníku u hlavního nádraží, na ulici Benešova a dvou dalších místech v Brně jsou k vidění obrysy mrtvých lidí ležících na zemi a jeden speciální pomníček doplněný hashtagem #113. Toto číslo značí loňský počet usmrcených chodců při dopravních nehodách v Česku. Kritická místa nehod bývají často na hlavních křižovatkách ve velkých městech. V Brně jsou obrysy u nejnebezpečnějších křižovatek, kde je největší riziko dopravní nehody při přecházení silnice. Konkrétně před hlavním nádražím, Malinovského náměstí a Koliště, ulice Lidická a prostranství před Lužáneckým parkem.

"nepozornost zabíjí"

V sedmi krajských městech pokračuje další částí kampaň „Nepozornost zabíjí“. Poznáte ji podle obrysů postav na rizikových křižovatkách a místech častých dopravních nehod. Vyzývají řidiče i chodce, aby byli obezřetnější.

Zveřejnil(a) Události Brno dne Čtvrtek 22. srpna 2019