Bouřky opět vtrhly na Zlínsko. Zahradní domek zapálil blesk

SLAVIČÍN – Po pondělních přívalových deštích, které zasáhly hlavně krajské město, museli hasiči i včera vyjíždět k dalším událostem. Jedna z nich se odehrála přímo před očima manželského páru ze Slavičína. Před desátou hodinou večer seděla dvojice v zimní zahradě svého domu v ulici Na Výsluní, když jim náhle do zahradního domku uhodil blesk. K následnému požáru se vydaly jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ze Slavičína.

Foto: Zahradní domek ve Slavičíně. Zdroj: HZS Zlínského kraje

V době příjezdu hasičů už byl dřevěný domek uhašen. „Hasiči termokamerou zkontrolovali teplotu stavebních konstrukcí a nalezli několik skrytých ohnisek. Proto části stavebních konstrukcí rozebrali a ohniska uhasili jedním proudem vody,“ popsal zásah mluvčí HZS Roman Žemlička.

Na místo se dostavila Policie ČR a vyšetřovatel hasičů. Majitel domku jim sdělil, že v době zásahu bleskem přestala fungovat i elektřina v rodinném domě. V průběhu zapínání elektriky si majitel všiml vycházejících plamenů ze zahradního domku. Vzal proto práškový hasicí přístroj a požár uhasil.

Při úderu blesku ani při následných hasebních pracích nedošlo k žádnému zranění. „Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši dvacet tisíc korun. Škoda na elektrických přístrojích v rodinném domě bude upřesněna dodatečně,“ dodal Žemlička.