Vyděrač z Jihlavska se schovával v Tanzanii, spravedlnost ho ale dostihla

VYSOČINA – Jen co vystoupil z letadla, které přiletělo z Tanzanie, už ho měli policisté. Na pražském letišti se jim podařilo zadržet dvaapadesátiletého muže z Jihlavska, na kterého byl vydán mezinárodní zatýkací rozkaz. Vyhýbal se nástupu do vězení, teď už je v pankrácké věznici.

Muž byl pravomocně odsouzen za zločin vydírání k trestu odnětí svobody v trvání tří let ve věznici s dozorem. „Kriminalisté z Vysočiny získali informace, že by se mohl hledaný muž vrátit do České republiky, a to kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že zadržení hledaného muže je pro vysočinské policisty velkým úspěchem. Mezi Českou republikou a Tanzanii totiž není uzavřena žádná mezinárodní dohoda o vydávání stíhaných nebo odsouzených osob.

Další trestní řízení za podvod v řádech desítek milionů

Krajští kriminalisté z Vysočiny vedli proti muži ještě další trestní řízení. „Vyšetřování bylo v březnu letošního roku ukončeno návrhem na podání obžaloby,“ uvedl Pavel Peňáz, náměstek ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina pro službu kriminální policie a vyšetřování.