Sebevražedný víkend na Kladensku. Tři lidé se tu rozhodli pro dobrovolný odchod ze světa

KLADENSKO – Jaké asi v tu chvíli neřešitelné problémy dohnaly k sebevraždě jednadvacetiletou mladou ženu z Buštěhradu a osmatřicetiletého muže ve Slaném, se nedozvíme.  Kladenští policisté nebudou vzhledem na pozůstalé rodinné příslušníky k těmto případům nadále poskytovat žádné bližší informace

Proč se teprve jednadvacetiletá žena rozhodla v jednom z bytových domů v Buštěhradu skoncovat se životem, vyšetřují policisté. Lékař konstatoval smrt bez cizího zavinění a byla nařízení soudní pitva. Ta byla nařízena i v dalším tragickém případě, kdy si v jednom z bytů ve městě Slaný sáhl na život osmatřicetiletý muž. Byt museli otevřít hasiči. Podle lékaře šlo opět o smrt bez cizího zavinění.

Příběh se šťastnějším koncem napsal život v případě devatenáctiletého mladíka, který chtěl skočit z mostu poblíž areálu Poldi u Divadelní ulice v Kladně. Jeho záměr mu ale stihla rozmluvit přítelkyně. A tak policisté na mostě už nikoho nenašli. Začali proto prohledávat okolí a dvojici zanedlouho našli v jednom z rozpadlých domů. Ukázalo se, že mladík má problém s drogovou závislostí, ale chtěl by se léčit. Záchrankou byl převezen do kladenské nemocnice a po lékařském vyšetření umístěný na expektační pokoj. Na vysvětlenou: Lékařský svět chápe expektaci jako monitoring pacienta, u kterého je podezření, že by mohlo dojít k významné změně zdravotního stavu a nutnosti rychle zasáhnout.