Stavba okružní křižovatky vstupuje do druhé fáze. Připravte se na další změny v dopravě!

VSETÍN – Již od července testují nervy řidičů probíhající stavební práce na vsetínské okružní křižovatce na Ohradě. Od 16. září vstoupí výstavba do druhé fáze a s ní nastanou další změny v organizaci dopravy. Práce se nyní přenesou blíže k nákupní zóně.

Dodavatelská společnost Swietelsky stavební s. r. o. začala první fázi výstavby okružní křižovatky v části situované blíže centru města. Práce na této části v současnosti finišují a v pondělí 16. září se stavební činnost přesune blíže hypermarketu Albert. „To si vynutí uzavření vjezdu k hypermarketu a okolním provozovnám v nákupní zóně ve směru od ulice Generála Klapálka,“ upozornil starosta Jiří Růžička.

Do nákupní zóny na Ohradě tak budou moci motoristé vjíždět výhradně z ulice Jasenická. „V tomto místě bude nadále i jeden z výjezdů z nákupní zóny. Doplní jej pak provizorní jednosměrná spojka od hypermarketu Albert směrem na ulici U huti, tedy do sídliště Ohrada. Jde pouze o dočasné opatření platné po dobu trvání druhé etapy stavby okružní křižovatky,“ doplnil starosta Růžička s tím, že průjezd přes samotné staveniště „kruháče“ na ulici Generála Klapálka zůstane i ve druhé etapě stavebních prací od křižovatky U Růžičků směrem k Ohradě jednosměrný.

Investory stavby okružní křižovatky jsou Ředitelství silnic Zlínského kraje a město Vsetín. Celkové náklady činí 17,2 milionu korun včetně DPH, město se na nich podílí 8,1 miliony korun. S dokončením většiny prací se počítá v listopadu letošního roku. Finální terénní úpravy jsou plánovány na jaro roku 2020.