V Třebíči budou soutěžit v pojídání švestkových knedlíků

TŘEBÍČ – V sobotu 14. září ožije Karlovo náměstí v Třebíči XXI. ročníkem Bramborobraní, přehlídky folklórních souborů. Součástí programu bude také soutěž v pojídání bramborových švestkových knedlíků. K lepší náladě přispěje i Třebíčské vinobraní, se sádeckými víny a burčákem.

Zářijové Bramborobraní je v Třebíči tradiční akcí. V dopolední části programu, od 10.00 hodin, se můžete těšit na vystoupení dětských folklórních souborů. Mezi nimi nebudou chybět jména jako Bajdyšek Třebíč nebo Drahánek z Blanska. Odpoledne vystoupí další folklórní soubory, jako například Dúbravěnka z Dubňan, Bajdyš a Yocheved z Třebíče nebo Folk Orchestra of Hutsul Music Instruments of the Rakhiv District House of Culture.
Hlavní program dne odstartuje ve 14.00 hodin veřejná rychlostní soutěž v pojídání bramborových švestkových knedlíků. Celý den můžete ochutnávat dobroty z brambor včetně bramboračky podávané v 15.00 hodin třebíčskými radními.
Program doplní hry a soutěže pro malé i velké, mezi nimiž nebude chybět ani každoroční soutěž o největší bramboru. Letošní rok podruhé bude součástí tradičního Bramborobraní i Třebíčské vinobraní. Posedět se sádeckými víny a burčákem za zvuku cimbálové muziky Rathan budete moci od 14.00 hodin ve dvoře Národního domu. Součástí akce bude i ochutnávka a slovo o víně.