Hasiči zvou veřejnost do zbrojnice – přijďte si vyzkoušet naší práci

BRANDÝS NAD LABEM –  Na akci „Den otevřených dveří“ do hasičské zbrojnice na Kralupské ulici v Brandýse nad Labem zve místní Sbor dobrovolných hasičů. Zábava zde bude pro celou rodinu. Pro děti kvíz a hledání předmětů s hasičskou tématikou a připraveno bude i malé občerstvení.

V sobotu 29. září 2019 mohu malý i velcí od 13:00 do 17:00 vidět všechnu techniku a vybavení, ale také se dozvědět více o činnosti hasičů. Navíc si zároveň aktivně užít nedělní odpoledne. Lákadlem může být i nabídka, vyzkoušet si, a dozvědět se více o práci hasiče. Na programu je připravena k tomuto účelu hasičská výstroj, dozvíte se jak se postavit k práci s vyprošťovacím zařízením, jak hasit oheň za pomocí prostředků v domácnosti a vše o hašení ohně z hasičských vozidel. Vše si můžete sami vyzkoušet.

Foto z loňské akce.

Sbor má 78 členů, v jeho čele stojí starosta sboru Mackovič Štefan s velitelem Jaroslavem Duškem. SDH Brandýs nad Labem má také Oddíl mladých hasičů, těch je celkem 30. Mládeži se věnují již 12 let a tak ti nejmladší, kteří stáli u zrodu oddílu, jehož maskotem je hasič – slůně Maxík, již zastávají ve sboru dospělé role strojníků, velitelů družstev, nebo preventivně výchovné činnosti. Sbor dobrovolných hasičů Brandýs nad Labem má tradici už téměř 14o let. V loňském roce zasahovala jednotka celkem u 142 mimořádných událostí, v letošním roce je takových zásahů do této doby již 113. „Z poslední doby mohu jmenovat například požár rodinného domu v Mstěticích, požár trafostanice nebo dopravní nehodu tří osobních vozidel,“ řekl nám velitel sboru brandýských hasičů Jaroslav Dušek.