Na Klatovsku se kradlo o stošest: Zloději napáchali statisícové škody!

KLATOVSKO – Hned několik případů krádeží v uplynulých dnech museli řešit policisté z různých obvodních oddělení Klatovska. Vypadalo to, jako by si ve zdejším okrese zloději naplánovali sjezd.

Oznámení o vloupání do stavební buňky přijali policisté na obvodním oddělení v Sušici. V době od pátku 27. do pondělí 30. září tohoto roku vnikl neznámý pachatel v obci u Dlouhé Vsi do stavební buňky a vzal si benzínovou pilu na asfalt a dvě pneumatická kladiva. Poškozené společnosti vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun. O kus dál v kamenolomu u Sušice zase neznámý zloděj v noci z 26. na 27. září odčerpal z palivových nádrží pracovních strojů 450 litrů motorové nafty.

O něco skromnější byl nenechavec v Klatovech. Ten vnikl v domě, který stojí na Masarykově ulici, do sklepní kóje a odcizil sadu klíčů. Majitelce udělal škodu 300 korun. V obci u Klatov se zase neznámý pachatel vloupal na koupališti do kiosku a vzal si různé alkoholické nápoje a čtyři prázdné sudy od piva. V tomto případě škoda přesahuje osm tisíc korun.

Všechny svým lupem však předčil zloděj na Železnorudsku. Ten vnikl během uplynulého týdne do objektu a ukradl dvě nepojízdná auta značek Mercedes Benz 380 SL a BMW. Majiteli nadělal škodu 240 tisíc korun.

K těmto nekalým činům mluvčí policie Dana Ladmanová dodala: „V uvedených případech policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachatelích se intenzivně pátrá.“