Berounské vlakové nádraží projde důkladnou rekonstrukcí

BEROUN – Město se dočká kompletní rekonstrukce nádražní budovy, opravy budou zahrnovat soubor budov, které tvoří odjezdová hala, administrativní budova a provozní prostory. V odjezdové hale dojde k přemístění pokladen a vzniku dalších komerčních prostor.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) předpokládá náklady ve výši 270 milionů korun. Cílem modernizace je oživení prostor a zvýšení cestovního komfortu. Rekonstruovat se bude fasáda, zateplení, nová střecha, výměnou projdou okna i dveře, povrchy stěn, stropy i podlahy. Komplex budov se dočká také nových rozvodů kanalizace, vody, topení i elektroinstalace. Nově bude objekt osobního nádraží vybaven klimatizací. Stavební práce se dotknou i podzemních podlaží, kde se bude realizovat nová hydroizolace stěn pod úrovní terénu, sanace sklepních prostor i odstranění vlhkosti. Rekonstrukce bude dále řešit rozšíření informačního a kamerového systému.

Stavba bude probíhat na etapy, odjezdová hala tedy bude cestujícím k dispozici, ale v omezeném režimu a potrvají dva roky. V rámci uvedené rekonstrukce bude zrušena stávající úschovna kol, kde město platí nájem a náklady na provoz a nahradí jej plánovaná cyklověž před budovou nádraží.