Nutně potřeboval peníze. Během srpna proto jezdil do Zlína krást naftu

ZLÍN – Třicetiletý muž z Kroměřížska se nacházel v tíživé finanční situaci. Rozhodl se proto vydat do Zlína, kde ze zaparkovaného nákladního auta odčerpával naftu. V průběhu srpna si přišel na víc než třináct tisíc korun. „Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na stejné místo se muž vydal hned čtyřikrát. Poslední vyjížďka se mu ale stala osudnou. „Policisté totiž díky spolupráci s majitelem pracovních strojů přijeli na inkriminované místo právě v okamžiku, kdy muž kradl. Ten zpanikařil, kanystry s naftou nechal ležet u svého vozidla a z místa utekl,“ popsala Kozumplíková. Policisté ho vypátrali právě díky jeho autu a následující den si na něj počkali v práci.

Muž se přiznal ke krádežím i k jízdě bez řidičáku. V rejstříku trestů má už dva záznamy pro majetkovou trestnou činnost, ke kterým pravděpodobně přibude další. Komisař kriminální policie ho totiž nyní obvinil ze spáchání krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tři roky ve vězení.