Falešný topenář okradl seniorku

VLAŠIM –  Neznámý podvodník připravil starší paní o peníze, uvěřila jeho pohádce o radiátorech a přišla o pět tisíc korun. 

Minulý týden ve Vlašimi, podvodem vymámil neznámý muž, na paní ve věku 75 let pět tisíc korun, jako zálohu na radiátory. Prý přivezl sousedovi radiátory na rekonstruovaný dům, a chce-li paní, prodá jí je také.  Původně si řekl o 11 000 korun, paní však neměla tolik u sebe a tak souhlasil se zálohou, na kterou si musela ještě 4 000 korun půjčit. Podvodník odešel s tím, že jde pro radiátory, zpět už se ale nevrátil.

Policie nevylučuje, že by mohl podobným způsobem podvést i někoho dalšího nebo se o to alespoň pokusit. Proto apeluje na všechny, zejména starší spoluobčany, aby byli při kontaktu s cizí osobou maximálně obezřetní, nevěřili žádným nesmyslným legendám a už vůbec nedávali nikomu cizímu peníze. Děti potom, aby o této situace straší rodiče informovaly.

Policie po muži intenzivně pátrá a žádá o spolupráci širokou veřejnost. „Jakékoliv poznatky, které by mohly vést k odhalení identity tohoto pachatele, sdělte prosím přímo policistům obvodního oddělení Vlašim na telefon: 974 871 750 nebo operátorům na lince 158. Za pomoc děkujeme,“ říká Eva Stulíková tisková mluvčí PČR.