Nehoda na Domažlicku: Dostala smyk na štěrku a skončila v protisměru

DOMAŽLICKO – Dvaačtyřicetiletá řidička osobního auta tovární značky Škoda Fabia právě projížděla silnicí směrem od obce Stráž na obec Pasečnice, když v tom během okamžiku s hrůzou zjistila, že přestává mít svůj vůz pod kontrolou a volant neposlouchá.

Při projíždění pravotočivé zatáčky totiž najela na štěrk, která byl nasypán na silnici a dostala smyk. Vřítila se nekontrolovaně do protisměru a přejela za pravou krajnici, kde narazila do listnatého stromu. Následkem dopravní nehody došlo k lehkému zranění ženy.

Mluvčí policie Dagmar Brožová k nehodě uvedla: „Řidička nepřizpůsobila rychlost zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možné předvídat. Požití alkoholu u ní policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na autě byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Dále při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že na pozemní komunikaci v prostoru zatáčky byla v minulých dnech prováděna oprava silnice nástřikem asfaltu a následným zasypáním štěrkem a místo nebylo řádně označeno dopravním značením.“

Zdroj: Policie ČR