Nevítaná návštěva obchodu po zavíračce. Vzali cigarety a trezor, stále unikají

PRAHA – V nákupním centru v pražských Butovicích řádila dvojice zlodějů. Překonali mříž obchodu a sebrali věci za sto padesát tisíc. Policie má záběry z kamer, zloděje zatím ne.

„Od konce srpna pátrají kriminalisté druhého policejního obvodu po dvojici pachatelů, kteří se po zavírací době vloupali do jedné z prodejen v nákupním centru v pražských Butovicích. Muži nezjištěným způsobem otevřeli vstupní jistící mříž obchodu a vlezli dovnitř. Během několika minut obchod prohledali, vzali trezor a několik kartonů cigaret. Vše pečlivě schovali do připravených tašek,“ uvedl dnes k případu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Následně prodejnu stejným způsobem opustili. Celková škoda, která krádeží vznikla, dosáhla hodnoty sto padesát tisíc korun. Policisté během vyšetřování zajistili i kamerové záznamy z obchodního centra. Pátrají nejen po podezřelých, ale i po případných svědcích, kteří se v inkriminovanou dobu po centru pohybovali, jsou na záběrech zaznamenáni, a mohli by k případu přispět svědectvím.

Pokud tedy podezřelé poznáváte, či máte k případu jakékoliv informace, kontaktujte linku 158. Případně můžete navštívit kteroukoliv policejní služebnu. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě dopadení a odsouzení, hrozí pachatelům trest odnětí svobody v délce až pěti let.