Neskutečná drzost! Zloděj obral faráře, zatímco sloužil mši

KROMĚŘÍŽSKO – Policie dnes informovala o neobvyklém případu krádeže, ke kterému došlo v pondělí během státního svátku v Morkovicích. Zatímco se v kostele sloužila mše, lupič vnikl do fary a ukradl peníze. Policie nyní žádá o pomoc případné svědky.

Zloděj si pro vloupání vybral dobu mezi půl šestou a sedmou večer, kdy v objektu nikdo nebyl. „Nejprve přelezl betonovou zídku a dostal se tak na dvůr. Následně násilím překonal balkonové dveře do fary a poté se vloupal do bytu faráře,“ popsala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zloděj byt prohledat a nakonec v ložnici narazil na několik tisíc korun, které si odnesl. Poškozením dveří způsobil škodu v hodnotě pětadvacet tisíc korun. „Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což mu v případě dopadení hrozí až tříleté vězení,“ dodala Kyšnerová.

Při pátrání po pachateli se policie obrací s prosbou k veřejnosti. „V souvislosti s tímto skutkem žádáme o pomoc také případné svědky, kteří si v uvedenou dobu všimli čehokoliv podezřelého, aby zavolali morkovickým policistům na telefonní číslo 974 675 761,“ vyzvala Kyšnerová.