Po čelním střetu dvou aut v Otrokovicích vyhasl mladý lidský život

OTROKOVICE – Vážná dopravní nehoda v Otrokovicích skončila tragicky. Po srážce dvou osobních aut utrpěli čtyři lidé těžká zranění, těm po převozu do nemocnice jedna z mladých spolujezdkyň nakonec podlehla. Jeden z řidičů byl přitom pod vlivem alkoholu.

K nehodě došlo včera po osmé hodině večer. „Třiadvacetiletý řidič vozidla Seat jel podle dosud zjištěných informací vysokou rychlostí po ulici Objízdná v Otrokovicích ve směru od kruhového objezdu k ulici Nadjezd, dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím osobním vozidlem Škoda Octavia, které řídil sedmadvacetiletý řidič,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jednoho z cestujících museli hasiči vyprostit. „Profesionální hasiči z požární stanice Otrokovice a jednotka hasičského záchranného sboru podniku Continental Barum s.r.o. vyprostili za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení z jednoho automobilu jednu osobu,“ potvrdil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Oba řidiči utrpěli těžká zranění stejně jako pětadvacetiletá spolujezdkyně v Octavii a stejně stará spolujezdkyně v Seatu, která seděla na zadním sedadle. Ta po příjezdu do nemocnice boj o život bohužel prohrála. Lehce se zranil i čtyřiadvacetiletý mladík, který rovněž cestoval v Seatu.

U řidiče Seatu byla dechová zkouška negativní, u mladíka řídícího druhé vozidlo ale přístroj naměřil 0,37 a 0,34 promile. Předběžná škoda se vyšplhala na sto devadesát tisíc korun. „Veškeré další okolnosti, rozsah zranění a průběh dopravní nehody šetří dopravní policisté společně s kriminalisty,“ dodala Kozumplíková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR