Za úředníky jedině po svých. Na přerovském magistrátu nebude několik týdnů fungovat výtah

PŘEROV – Stávající výtah v hlavní budově přerovského magistrátu je v provozu od roku 1997 a potřebuje vyměnit. Na několik týdnů tak bude tato pětipodlažní budova bez výtahu.

Hlavní budova přerovského magistrátu, sídlící na adrese Bratrská 34, bude od pondělí 25. listopadu na šest týdnů bez výtahu. Nový výtah by měl být v provozu nejpozději od 8. ledna 2020.

Lidé si tu sice nevyřizují občanky, řidičáky či pasy, ale sídlí tu odbor rozvoje, ekonomiky či stavebního úřadu. Pokud zde potřebujete něco vyřídit a máte problém s chůzí po schodech, budou vám úředníci nápomocni a po nahlášení návštěvy na recepci sejdou dolů.

„Budova je pětipodlažní, takže počítáme s touto eventualitou. Samozřejmě, že konzultovat mohou občané svoje záležitosti i po telefonu, vědí-li. Pokud je nutná osobní návštěva, vyjdou jim úředníci vstříc, a to nikoliv pouze obrazně,“ sdělil tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch.

Další omezení, které hlásí přerovský magistrát už s předstihem, je provoz na Silvestra. „Upozorňujeme, že v úterý 31. prosince budou všechny budovy magistrátu zavřené. Občané si mohou své záležitosti vyřídit až ve čtvrtek 2. ledna 2020. Po Vánocích, ve dnech 27. a 30. prosince, bude úřad otevřený beze změn,“ řekla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.