VIDEO: Nejistá jízda hledaného muže se zákazem řízení v centru Prahy

PRAHA – Od Karlova náměstí, přes Wilsonovu až do Opletalovy ulice. Tudy projížděl muž velmi zvláštním způsobem. Test na alkohol odmítl, ale policisté zjistili, že je hledaný, protože nenastoupil do vězení.

Na Karlově náměstí upoutalo pozornost autohlídky vozidlo, které jelo nejistě a přejíždělo z pruhu do pruhu,“ uvedla dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníci měli podezření, že je řidič pod vlivem alkoholu a tak se rozhodli vozidlo ve Wilsonově ulici zastavit. Řidič však začal ujíždět ke křižovatce s ulicí Hybernskou. Tam před semaforem zastavil, ale pak se hned opětovně rozjel.

Výzvy k zastavení neustále ignoroval a dojel až do ulice Opletalova,“ doplnila mluvčí. Strážníkům začal řidič tvrdit, že mu byly doklady odcizeny a orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu odmítl. Na místo byli přivolání státní policisté, kteří lustrací v databázi zjistili, že má muž vyslovený zákaz řízení a je hledanou osobou, protože odmítl nastoupit výkon trestu. Přestupkové jednání bylo oznámeno správnímu orgánu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.