Po hádce s přítelkyní sedl muž do auta a odjel. Kdyby raději zůstal doma

PRAHA – Hádka s přítelkyní byla důvodem chvatného odchodu osmatřicetiletého muže z domova. Nastoupil do vozu a odjel pryč. Nakonec zaparkoval u retenční nádrže, přelezl si na zadní sedadla a usnul.

Ze spaní muže probudila hlídka strážníků. Té rozespalý muž vysvětlil rodinné problémy a dodal, že zde chtěl přespat do rána,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Řidič se hlídce omluvil za porušení zákazu vycházení po jednadvacáté hodině a slíbil, že se vrátí domů. Sedl si tedy za volant a odjel z místa svého nepohodlného nocování.

Hlídka strážníků jela určitou část cesty za kontrolovaným vozidlem. „Hlídka pojala podezření, že řidič není připoután. Proto ho strážníci zastavili u autobusové zastávky Drnovská,“ doplnila mluvčí. Proběhla i kontrola dokladů, během které vyšlo najevo, že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Muž se přiznal, že to tušil, ale nebyl si jistý. Nyní již nepomohla ani omluva, ani jiné smírné řešení, protože muž spáchal trestný čin. Muže a jeho případ si k dořešení převzala státní policie. Kdyby tak muž zůstal doma. Možná by se přihodilo něco docela jiného.