VIDEO: Kamarádka osmnáctileté dívky v ohrožení? Složky IZS si poradily

PRAHA – Vyděšená dívka zavolala na tísňovou linku, že se nemůže dovolat kamarádce a má obavy o její život. Nebylo možné vyloučit ohrožení života a zdraví mladé dívky. Proto vstoupili strážníci do bytu.

Z obavy o zdraví a život kamarádky se osmnáctiletá dívka obrátila na městskou policii,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Nejprve si s kamarádkou domluvily nocleh, ale pak se nemohla na dívku dobouchat a ani mobilní telefon nezvedala. Hlídka strážníků rovněž bouchala na dveře a zkoušela volat na mobilní telefon, ale nikdo se neozýval.

V situaci, kdy se nedalo vyloučit ohrožení života nebo zdraví dívky a každá minuta hrála roli, strážníci přivolali další složky IZS, vykopli vchodové dveře od bytu a vstoupili dovnitř,“ doplnila mluvčí. Uvnitř nalezli spící osmnáctiletou dívku. Po chvíli se jim ji podařilo vzbudit. Příčinou tak tvrdého spánku byl požitý alkohol. Lékařské ošetření dívka odmítla. Naštěstí se daly vchodové dveře i přes poškozený zámek uzamknout. A tak vše dopadlo dobře.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.