Zatajil nález a nyní mu hrozí vězení. Poznáváte podezřelého muže?

PRAHA – Na pražském Proseku si žena při placení zapomněla v prodejně mobilní telefon. Nalezl ho neznámý muž, ale nález neohlásil. Nyní mu hrozí rok za mřížemi. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Policisté z místního oddělení Prosek pátrají od konce června po muži, který si přisvojil cizí mobilní telefon,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Tento mobilní telefon zapomněla žena při placení v prodejně ve Vysočanské ulici v Praze 9. Policisté během vyšetřování případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycen podezřelý muž, jak společně s nákupem vložil tento zapomenutý telefon do své tašky.

Poškozené tímto jednáním vznikla škoda dosahující dvacet tisíc korun,“ doplnila mluvčí. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Pokud podezřelého muže poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.