Letná bude opět ledová. Za pět mega, pošesté

PRAHA – Zima se nezadržitelně blíží a Praha opět připraví ledová kluziště na Letné. Již pošesté. Radní vyhradili na provoz necelých pět milionů a vstup bude pro návštěvníky zdarma.

Radní hlavního města Prahy odsouhlasili záměr na zajištění provozu mobilních ledových kluzišť. Jejich financování bude hrazeno z rozpočtu města, předpokládaná výše je necelých pět milionů korun. Pražané a návštěvníci budou mít vstup zdarma. „Venkovní kluziště na Letné se za poslední roky stalo nedílnou součástí nabídky pražského společenského i sportovního vyžití v období zimy,“ uvedl Vít Šimral, radní hlavního města Prahy pro oblast sportu.

I letos bude zajištěn provoz dvou mobilních kluzišť na Letenské pláni. „Loňské slavnostní otevření se bohužel kvůli pandemii koronaviru neuskutečnilo, proto budeme doufat, že nám to letos situace dovolí a na ledě se potkáme,“ doplnil radní. I letos však budou sportoviště podléhat aktuálně platným hygienickým nařízením. Aktuální informace, i otevírací doba bude zveřejněna na specializovaných sportovních stránkách Prahy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.