Otevřel dveře autobusu mimo zastávku. Způsobil tak škodu přes 10 tisíc korun!

PRAHA – Cestující potřeboval vystoupit ve chvíli, kdy byly dveře autobusu zavřené. A tak je otevřel násilím. Škoda přesáhla deset tisíc korun. Nakonec musel dostat i pouta.

Napadení řidiče autobusu bylo hlášeno na operační středisko městské policie z Řevnické ulici v Praze 5,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Na místě pak vyslaná hlídka zjistila, že samotný řidič napaden nebyl, ale odnesly to dveře autobusu. Jeden z cestujících totiž chtěl vystoupit ve chvíli, kdy byly dveře zavřené a tak je otevřel násilím a poškodil je. Pak z místa odešel.

Podle popisu a směru, kudy odešel, strážníci poznali, že výtržníka potkali během cesty k případu. „Otočili služební vozidlo a za okamžik skutečně dotyčného muže našli,“ doplnila mluvčí. Sedmadvacetiletý cizinec hlídce sdělil, že ve chvíli, kdy autobus vyjel ze zastávky si uvědomil, že přejel a tak chtěl zastavit a vystoupit. Škoda byla odhadnuta na deset tisíc korun. Při čekání na Policii ČR chtěl cizinec utéct a tak byl zpacifikován a dostal také pouta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.