VIDEO: Sundáním botičky případ v centru Prahy rozhodně neskončil

PRAHA – Řidič požádal o sejmutí botičky z vozu. Nebyl ovšem zcela v kondici a na jiného řidiče se mu čekat nechtělo, proto si sedl za volant sám. Dělat to pochopitelně neměl.

Na žádost řidiče demontovala hlídka strážníků botičku z vozidla na Václavském náměstí,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Během řešení přestupku si zkušení strážníci povšimli, že je z řidiče cítit alkohol a těžce artikuluje. Nic nedbali na ujištění, že on řídit nebude a počká na kamaráda. Informovali hlídky v okolí a také operátora kamerového systému, aby řešené vozidlo kontrolovali. Zejména jeho pohyb. 

Po chvíli operátor kamerového systému hlásil, že vozidlo jede okolo Štěpánské ulice,“ dodala mluvčí. Vozidlo bylo tedy zastaveno ještě na Václavském náměstí a řidič zkontrolován. Ten přiznal dvě velká piva před jízdou. Dvě provedené dechové zkoušky prokázaly hodnotu přes jedno promile alkoholu. Případ si k dořešení převzala Policie ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.