VIDEO: Hledá se lupič, který s nožem procházel paneláky v pražských Řepích

PRAHA – Policisté pátrají po neznámém muži, který s nožem v ruce navštívil několik panelových domů v ulici Makovského. Jedna z nájemnic lupiče vyplašila a ten utekl. Pokud podezřelého muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Policisté z místního oddělení Řepy pátrají po neznámém muži, který se začátkem srpna, krátce po druhé hodině ráno, vloupal do celkem tří panelových domů v ulici Makovského,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. Nejprve muž nezjištěným předmětem překonal zámky vstupních dveří a pak si na chodbách tipoval bytové jednotky, které chtěl vyloupit.

Podivný hluk upoutal pozornost jedné z nájemnic,“ doplnil mluvčí. Žena se šla podívat kukátkem dveří na chodbu a zjistila, že neznámý muž se pokouší překonat zámek jejích dveří. Zabouchala proto silně zevnitř na dveře, tím muže vyplašila a on z domu utekl. Policisté zajistili několik kamerových záznamů, kde je neznámý muž dobře zachycen. Zjistili také, že měl u sebe nůž, který je delší než patnáct centimetrů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Jednalo se o muže ve věku pětadvacet až třicet let, snědé pleti, vysokého přibližně 170 až 175 centimetrů, štíhlé postavy,“ upřesnil mluvčí. Oblečen byl do šedé bundy s kapucí, maskáčové mikiny, měl černé dlouhé kalhoty s bílým pruhem nad kolenem. Na hlavě měl dioptrické brýle, černou kšiltovku a černé tenisky.

Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím policii. Pachateli v případě dopadení a odsouzení za trestný čin krádež hrozí trest až dva roky za mřížemi. Záběry z kamer jsou ke stažení na tomto odkazu.