Řidič na Kroměřížsku se pustil do honičky s policisty, zastavil ho až náraz do služebního auta

KROMĚŘÍŽSKO – Až 6 let vězení hrozí třicetiletému muži z Kojetína, který opakovaně usedal za volant, aniž by kdy vlastnil řidičský průkaz. Vše zakončil na přelomu roku, kdy se s policisty na Kroměřížsku pustil do divoké honičky. Ven z auta ho dostali až s namířenou služební zbraní.

Obviněný muž si na Silvestra sedl za volant Škody Superb a vyrazil z Kojetína do Kroměříže a poté z benzínky směrem na Hulín. Za Kroměříží jej chtěla zastavit hlídka ve služební Octavii, na nápis STOP však nereagoval a místo toho začal vysokou rychlostí ujíždět. „Těsně u obce Hulín před železničním přejezdem jej policisté předjeli, ale řidič pronásledovaného vozidla prudce zabrzdil, otočil se a vydal se zpět na Kroměříž. Při své zběsilé jízdě ohrožoval ostatní kolemjedoucí automobily,“ sdělila policejní preventistka Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policistům se podařilo škodovku před Kroměříží dojet. Ta na první světelné křižovatce odbočila prudce vpravo, kvůli vysoké rychlosti ale přejela do protisměru. „Hlídka se v ten moment pokusila předjet pronásledované vozidlo ve svém jízdním pruhu, ale škodovka vracející se do pravého jízdního pruhu jim uzavřela cestu. Navíc pravou zadní částí narazila do levé přední části služebního auta,“ pokračuje Balášová.

Pronásledovaný pokračoval směrem na Skaštice. Tehdy se policistům podařilo auto znovu předjet. „Třicetiletý řidič se ještě snažil objet policejní vozidlo zprava, neměl však dostatečný prostor a narazil levou přední částí do pravé části služebního vozu a nakonec skončil v poli. Policisté zastavili a vyběhli ke škodovce, řidiče pod pohrůžkou namířené střelné zbraně donutili spolupracovat,“ vylíčila Barbora Balášová.

Muž řídil bez řidičského průkazu opakovaně, jen v posledních 3 měsících ho policisté přistihli devětkrát. Protože si z kontrol nic nedělal a naopak se jim snažil divokou jízdou vyhnout, skončil ve vazbě. Stíhaný je za násilí proti úřední osobě, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci. Za to mu hrozí až 6 let vězení.