Zaútočil na policisty, jednoho z nich praštil lahví

TRUTNOVSKO – Bujará silvestrovská oslava skončila pro agresivního muže na záchytce. Ten nyní čeká na rozhodnutí soudu, v krajním případě by mohl ve vězení strávit až šest let. Zaútočil totiž na policisty, kteří proti jeho vandalismu přijeli zasáhnout.

Devětatřicetiletý muž měl o silvestrovském večeru rozbíjet nábytek v jednom z rodinných domů. Zakročila proti němu policejní hlídka, dotyčný byl zjevně opilý a odmítal spolupracovat. Lahvemi začal útočit na muže zákona, jednoho z nich udeřil do hlavy a způsobil mu tak na čele tržnou ránu. Zastávala se ho jeho přítelkyně, která policisty začala urážet. Oba dva se nakonec podařilo zpacifikovat, proti agresorovi byl použit pepřový sprej.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Na místo musela být přivolaná záchranka, která ošetřila zraněného policistu i dotyčného vandala. Ženě bylo při dechové zkoušce naměřeno dvě a půl promile alkoholu, muž dechovou zkoušku odmítl. Jednání ženy bude řešeno jako přestupek, její partner byl však odvezen na záchytku a následně obviněn z trestního činu násilí proti úřední osobě. Nyní je vyšetřován na svobodě.