Zhulený a zpitý mladík v Hranicích si troufl na bývalého strážníka a zaútočil na jeho auto

HRANICE – Dva mladí muži v Hranicích to v pondělí pořádně rozjeli. Když vypili půllitr kradeného alkoholu a zhulili se trávou, jeden z nich odpadl a druhý vyhrožoval bývalému strážníkovi a zaútočil nožem na jeho auto.

V pondělí odpoledne bývalý strážník na ulici Nerudova v Hranicích přivolal prostřednictvím linky 158 policii. Uvedl, že na této ulici vyjížděl s autem, pak z něj vystoupil a šel zavřít bránu. V tu dobu kolem něho procházel mladík, který do něho lehce žduchl ramenem. „Když se poškozený ohradil, začal ho mladík cíleně urážet a vulgárně mu nadávat v souvislosti s jeho předchozím zaměstnáním a svůj emotivní výstup stále stupňoval,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.  Vzápětí zavrávoral, spadl, a přitom mu z kapsy vypadl nůž. Bývalý strážník mu ho přikopl s tím, aby si ho vzal a zmizel. Mladík ale nůž zvedl ze země a začal s ním mávat proti němu a vyhrožovat fyzickou újmou nejen jemu, ale i jeho rodině. Svoji agresivitu pak obrátil proti autu, zabodl nůž do jeho kapoty a přitom se zranil na prstě. Pak se rychle z místa odporoučel. Na autě způsobil škodu za 15 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přibližně po půl hodině byl podezřelý mladý muž i s nožem policisty zajištěn a převezen na služebnu. Dalším šetřením se zjistilo, že v průběhu dne, než došlo k uvedenému incidentu, se svým kamarádem ukradl v supermarketu na Zborovské ulici půllitrovou láhev alkoholu, kterou společně vypili a navíc několikrát hulili marihuanu, kterou podezřelý svého kamaráda podaroval, bez nároku na finanční odměnu. Marihuanu nedostal od něho poprvé, ale od začátku letošního roku se tak stalo minimálně v deseti případech. Po takto úmorném dni kamarád z mokré čtvrti někde usnul a podezřelý pokračoval ve své jízdě sám. „Po noci strávené v policejní cele mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V souvislosti s útokem na poškozeného je nadále vedeno šetření pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě,“ uzavřela Zajícová.