Trojice zlodějů vyloupila garáž ve Zlíně, odnesla si nářadí za 200 tisíc

ZLÍN – Muži ve věku 40, 43 a 46 let čelí obvinění z krádeže a poškození cizí věci za vloupání do garáže ve zlínských Přílukách na konci loňského listopadu. Odcizili odtud profesionální nářadí za více než 200 tisíc korun. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim i pětiletý trest.

Oznámení o vloupání do garáže přijali policisté hned následující den po činu. „Majitel garáže byl uvnitř večer den předtím a při odchodu zamknul všechny zámky. Okno bylo zajištěno mříží. Ráno po příchodu do garáže uviděl okno otevřené dokořán a vyhnutou mříž. Zkontroloval si uložené nářadí a zjistil, že mu chybí více než dvacet kusů profesionálního nářadí: pily, různé vrtačky, vrtací kladivo a další předměty, které užívá k práci,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vloupání vyrazili policisté včetně kriminalistického technika, který odebral stopy. Po jejich vyhodnocení měli kriminalisté jasno.

Většinu ukradených věcí zloději obratem prodali za zlomkovou částku. „Policistům se podařilo zjistit, kdo měl být novým majitelem nářadí, ten věci policistům vydal a díky tomu mohli alespoň některé z nich vrátit okradenému muži,“ uvedla Kozumplíková.

Obvinění muži mají už několik záznamů v trestním rejstříku, nejmladší z nich, který se vrátil z výkonu trestu měsíc před krádeží, jich má na kontě dvanáct. „Všichni se k tomu, co jim kriminalisté kladou za vinu, přiznali,“ potvrdila mluvčí.