Zbavit se vánočního stromečku můžete v Ostravě právě teď

OSTRAVA – Speciální auta určená ke svozu živých vánočních stromků, které k popelnicím vyhazují obyvatelé Ostravy, v těchto dnech brázdí ulice města.

„Stejně jako v předchozích letech jsou vánoční stromky odložené u kontejnerových hnízd obvyklým způsobem sváženy městskou společností OZO Ostrava,“ sdělila mluvčí města Ostravy, Gabriela Pokorná s tím, že svezené stromečky jsou dále zpracovávány v kompostárně společnosti OZO.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Svoz stromků v Ostravě je již v plném proudu. Minulý týden začal v částech Ostrava-Poruba a Ostrava-Jih. Od 10. ledna 2022 auta pro stromečky jezdí do městských částí Moravská Ostrava a Přívoz a Slezské Ostravy.

Pokud jste stromeček k popelnici nestihli odnést včas, můžete jej odložit do sběrného dvora podobně, jako jiné biologicky rozložitelné odpady.

Domácnosti, které využívají hnědých nádob na zeleň, mohou stromečky nastříhané či nadrcené na menší kousky odkládat také do těchto bio popelnic.