Do bytu si pozvali dvě divoženky, to však netušili, že je o nedlouho připraví o čtvrt miliónu!

MLADÁ BOLESLAV – Na začátku bylo jako obvykle veselé seznámení, pak mnohoslibné pozvání do bytu a nakonec z toho byla škoda přes 250 tisíc korun.

Když si poškození pozvali do bytu dvě ženy, ani ve snu je nenapadlo, že jen o pár hodin později budou okradeni. Jenže v průběhu večera jedna z žen v bytě odcizila klíčky od dodávky, do které obě ženy později vnikly. A uvnitř je čekal hotový poklad.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nalezly několik sportovních tašek se značkovým oblečením dražších značek. Jednalo se o několik párů tenisek, bundy, mikiny, trička, teplákové soupravy, džíny, košile, svetry a podobně. Mezi věcmi byla ale i elektronika – notebook, bezdrátová sluchátka, tablet, dále kosmetika a hygienické potřeby.
Škoda na odcizených věcech se vyšplhala na více než 250 tisíc korun.

Když muži zjistili, že zmizely nejen ženy, ale i neskromný obsah vozidla, nezbývalo než se obrátit na policii. Na základě kamerových záznamů se policistům podařilo obě ženy identifikovat a u nich v bytě potom nalézt i odcizené věci.

Hned následující den 3. ledna 2022 kriminalisté už zahájili proti oběma čiperným ženám trestní stíhání a obvinili je jako spolupachatelky ze spáchání krádeže. V případě prokázání viny a odsouzení mohou 29letá a 23letá žena skončit ve výkonu trestu odnětí svobody až na 5 let. Nějaké to ponaučení si ale jistě odnesou i oba poškození muži.