Hasiči museli zasahovat u osmi bouraček, zapotřebí bylo i záchranky

KRÁLOVÉHRADECKO – Střet kamionu s osobním autem, jízda zakončená ve škarpě, nebo vozidlo, které se přetočilo přes střechu a narazilo do stromu. Nejen u těchto událostí byly zapotřebí zásahy profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek, během uplynulého dne, napříč krajem.

Na Hradecku došlo ke třem dopravním nehodám. První z nich se stala krátce před půl osmou ranní v Třebechovicích pod Orebem. Zde došlo, na silnici I/11, ke střetu kamionu a osobního auta. „Oba vozy byly odstaveny na parkoviště benzínové stanice, aby nebránily provozu. Nehoda se obešla bez zranění osob,“ říká mluvčí hasičů Alena Žáková. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové. Naštěstí se nikdo nezranil.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

K další nehodě došlo mezi obcemi Běleč nad Orlicí a Krňovice a to několik minut před jednou hodinou odpolední. K bouračce osobního vozidla přispěchali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a třebechovičtí dobrovolní hasiči. Jednotky auto zajistily a odstranily ho ze silnice.

V královéhradecké metropoli došlo k bouračce dvou osobních aut, krátce před desátou hodinou večerní. Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice, na místě v Labské kotlině, odklidili auta ze silnice a uniklé pohonné hmoty uklidili pomocí sorbetu. I při této události se naštěstí nikdo nezranil.

Na Náchodsku došlo k jedné dopravní nehodě, a to v České Skalici. V Zelené ulici, minutu po jedenácté hodině dopolední, bylo při bouračce poškozeno několik zaparkovaných aut. Na místě zasahovali jaroměřští profesionální hasiči, kteří zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Nikdo se při této události nezranil.

Na Rychnovsku došlo ke čtyřem bouračkám, všechny se staly v rozmezí jedné hodiny. Dvě minuty po jedenácté hodině dopolední havarovalo mezi obcemi Třebešov a Lokot osobní auto. Na místě byli zapotřebí jak profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, tak také záchranka. Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě s ošetřením zraněné osoby. Poté byl muž transportován do nemocnice. Jednotka zabezpečila vozidlo proti požáru a pomocí sorbetu zlikvidovala uniklé pohonné hmoty. „V místě se stala v 11:35 další dopravní nehoda, při níž řidička narazila do dalších dvou vozidel. Hasiči uklidili místo nehody,“ říká mluvčí hasičů.

K další bouračce došlo deset minut po jedenácté hodině. Mezi Solnicí a Byzhradcem zakončil šofér svou jízdu ve škarpě. Dobrušští profesionální hasiči, vyprostili auto a odstavili ho mimo silnici. Při nehodě se nikdo nezranil.

Devět minut před polednem, museli rychnovští profesionální hasiči zasahovat u bouračky osobního auta. To, na silnici mezi obcemi Černíkovice a Domašín, vyjelo mimo silnici, přetočilo se přes střechu a narazilo do stromu. Šoférka byla záchrankou odvezena do nemocnice.