Agresor v Rousínově poštval na muže svého psa. Skončil ve vazbě

VYŠKOV – Uprostřed ledna zažil šok jednačtyřicetiletý muž na sídlišti v Rousínově. Při odpočinku s kávou poblíž laviček v přilehlém parku na něj bez jakékoli příčiny zaútočil cizí muž.

Jednačtyřicetiletého muže napadl v lednu na sídlišti v Rousínově cizí muž. Jak popsal mluvčí policie David Chaloupka, muž mu nejdříve chtěl do hrnku hodit nedopalek cigarety. Když se proti tomu muž ohradil, agresor jej shodil na zem a začal do něj surově kopat. Navíc na něj poštval i svého amerického stafordšírského teriéra. Ten jej začal kousat do různých částí těla. Napadený muž se pokusil o útěk. Agresor ale muže dále stíhal a zvíře znovu poštval. Muži se podařilo dostat až ke vchodu do nejbližšího bytového domu, kde zvonil na zvonky a volal o pomoc. Tam došlo k dalšímu  útoku agresora i jeho psa. Napadený muž po něm znovu ležel zakrvácený na zemi, kde jej navíc za nohu rval poštvaný pes. Na pomoc přispěchali obyvatelé domu a kolemjdoucí, kteří psa holí odehnali. To už zmizel i majitel psa a útočník v jedné osobě.  „Napadený nakonec skončil s mnohačetnými poraněními v nemocnici. Kriminalisté na základě výpovědí svědků zjistili totožnost podezřelého, kterého ještě téhož dne zadrželi. Agresor je nyní podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Soudce jej na návrh státního zástupce poslal do vazby, aby v trestné činnosti nemohl pokračovat,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.