Roky se vyhýbal placení alimentů. Povedený tatínek čelí obvinění z trestného činu

JIHLAVA – Neplacení výživného se vymstilo muži z Jihlavska, který za několik let dluží na alimentech pro své děti přes sto tisíc. Muž byl obviněn z trestného činu a hrozí mu několikaletý pobyt za mřížemi.

Osmadvacetiletý tatínek měl problémy s placením výživného dlouhodobě. Od roku 2016 neplatil výživné na svou šestiletou dceru, dluh mu tak narostl na 40 tisíc korun. Od předloňského jara přestal navíc platit výživné na svou další, čtyřletou dceru. „Měsíčně má na ni platit přes čtyři tisíce korun, v daném období ale uhradil jen několik plateb,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Na mladší dceru tak muž dluží necelých 70 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na základě těchto skutečností zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. Mladý muž byly obviněn z trestného činu zanedbání povinné výživy a kromě zaplacení dlužné částky mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.