Gentleman každým coulem. Muž našel kabelku, majitelce ji vrátil bez nároku na odměnu

BRNO – Mladý muž procházející se Obilním trhem spatřil odloženou kabelku, o níž nebylo pochyb, že ji tam někdo zapomněl. Neváhal a obrátil se na městskou policii. Majitelka tašky se našla a snažila se nálezci dát odměnu, ten ale gentlemansky odmítl.

Muž spatřil kabelku visící na lavičce, nahlédl tedy dovnitř, kde uviděl peněženku. Jelikož se v jeho okolí nikdo nenacházel, obrátil se na strážníky. Ti dorazili na místo a jen za malou chvíli tam spěšným krokem mířila šestašedesátiletá žena s úsměvem na rtech. Bylo jasné, že jde o majitelku, jelikož přesně popsala obsah kabelky i peněženky, kde kromě hotovosti a platebních karet měla i doklady na své jméno. Najisto sáhla i do boční přihrádky, kde měla mobilní telefon.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena vypověděla, že nesla těžkou tašku a posadila se na lavičku, aby si odpočinula. Těšila se už domů a v roztržitosti kabelku na místě zapomněla. „Majitelka nálezci poděkovala a chtěla se hned odměnit. Ten její nabídku gentlemansky odmítl s dovětkem, že třeba jednou také najde cizí kabelku a pomůže někomu dalšímu,“ uzavírá tiskový mluvčí Pavel Šoba.